Over Michèlle

Hoi! Mijn naam is Michèlle van Vlerken, het gezicht achter Studio Kala. Als gevoelige creatieveling leef ik helemaal op van het ontwerpen van interieurs waarbij alles samenkomt: dat wat je ziet en voelt, en dat wat je op een dieper niveau ervaart.

Dit ben ik

Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Ik ben in mijn element als ik iets kan creëren, het maakt mij volledig gelukkig. Na gewerkt te hebben als (onder andere) tekstschrijver, webdesigner, docent Nederlands en illustrator besloot ik te gaan voor mijn grootste liefde: interieur.

Het ontwerpen van interieurs geeft mij heel veel voldoening, omdat het zoveel aspecten heeft. De indeling, de materialen, akoestiek en licht, en nog belangrijker: de beleving, de sfeer. Wat het met je doet. Als het goed lukt, raak je het hart van mensen. En dat vind ik heel mooi aan dit beroep.

Als mens ben ik gevoelig, optimistisch, rustig en aan de introverte kant. Ik denk graag goed na voordat ik iets doe en ik hou niet van half werk. Ik heb altijd duizend ideeën in mijn hoofd en werk het liefst tegelijk aan meerdere dingen, waardoor ik soms wat chaotisch leef. Tegelijk houd ik van organisatie en zorg ik dat mijn werk goed in elkaar zit.

Michèlle van Studio Kala staat bij een tafel vol met materiaalstalen op een beurs. Achter haar een tv scherm waarop schetsen van indelingen van een kamer worden getoond.

Studio Kala

Het woord ‘kala’ heeft verschillende betekenissen in verschillende talen. De bekendste is wel ‘goed’ (Grieks). Mijn uitgangspunt is: wat ‘goed’ voelt, is voor iedereen anders. Daarom besteed ik veel tijd aan het ontdekken van jouw wensen en behoeften. Andere betekenissen zijn: ‘tijd’, ‘moment’, ‘loslaten’ en ‘zonlicht’. Deze woorden passen ook bij mijn visie. Als je interieur klopt, ontstaat er tijd om te leven in het moment. Dan kun je de drukte van het dagelijkse leven loslaten en gaat de zon schijnen, ook in je hoofd.

Cameramensen van Eigen Huis en Tuin in mijn huis

In de media

Logo Eigen Huis & Tuin

In 2021 ben ik voor het RTL-programma Eigen Huis en Tuin geïnterviewd over mijn huis en interieur. Het item is voor het eerst uitgezonden op 2 september 2021 en daarna meerdere malen herhaald.

In 2023 werd ik door Omroep Wetering geïnterviewd over Studio Kala. Deze omroep verzorgt radio-interviews voor 13 omroepen in regio Rijnmond, waaronder omroepen in Capelle en Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Hoeksche Waard, Dordrecht, Lansingerland, Papendrecht, Vlaardingen en Rotterdam.

Opleiding

Ik ben moeder van 2 geweldige jongens van 6 en 9 jaar. Daardoor weet ik goed wat jonge kinderen van een huis (kunnen) vragen. Knutselen, stoeien, rondrennen, tv kijken, gamen, dansen en speelgoed opbergen: ook daar moet plek voor zijn. Heb jij jonge (klein)kinderen? Dan begrijp je waarschijnlijk precies wat ik bedoel.

In mijn ontwerp houd ik rekening met jullie gezinssituatie. Een praktische plek voor de kinderwagen, een speelhoek die past bij de rest van het interieur, ruimte om Lego in elkaar te zetten (en een tijdje te laten staan), een speelkeukentje of plek om te gamen: I’ve got your back.